Izvidnički helikopteri

konkursi INFO
By konkursi INFO Juni 1, 2013 09:41

Izvidnički helikopteri

EADS-ova podružnica North America predstavila je novi koncept za potrebe Američke kopnene vojske u sklopu konkursa za naoružani izvidnički helikopter AAS (Armed Aerial Scout). AAS je zamišljen kao program koji će donijeti nasljednika starom izvidničkom helikopteru OH-58 Kiowa Warrior.

Novi koncept, koji nosi razvojnu oznaku AAS-72X+, ustvari je modernizirana i prilagođena verzija višenamjenskog helikoptera UH-72A Lakota koji ulazi u sastav Američke kopnene vojske. Vojska je naručila 345 helikoptera, a dosad ih je dostavljeno više od 240. UH-72A je verzija helikoptera EC-145 dok je AAS-72X+ verzija posljednjeg razvojnog dosega te serije s oznakom EC-145T2. Ono što verziju T2 odnosno AAS-72X+ razlikuje od prethodnika jest novi tip repnog rotora koji je sad tipa fenestron, odnosno repni rotor nije postavljen na vanjski dio repne grede već je postavljen u zaštitni prsten u središtu pa ne viri van. Zahvaljujući takvoj konstrukciji smanjena je mogućnost ozljeđivanja osoba u blizini helikoptera. Zato je fenestron popularan kod izvedbi helikoptera za medicinsku evakuaciju. Često slijeće na mjesta nesreće te u bolnice pa je oko helikoptera povećan broj osoba s malim ili nikakvim poznavanjem načina kretanja oko helikoptera koji radi.

TRAŽI SE NOVI PROGRAM

Vojsci treba novi izvidnički helikopter, a potreba je još razvidnija od ukidanja programa RAH-66 Comanche i programa Armed Reconnaissance Helicopter ARH koji su prekinuti zbog financijskih razloga. Ukidanjem ta dva programa pojavila se potreba rješavanja problema nabave modernog lakog izvidničkog i borbenog helikoptera.

Vojska razmatra problem, pa se kao opcija spominje i modernizacija postojećih starih OH-58 po cijeni od oko 3,8 milijuna dolara po letjelici, što uključuje i postavljanje nove nosne senzorske instalacije. Razmatra se i produljenje radnog vijeka za OH-58. Cijena toga mogućeg programa procjenjuje se na 4,1 milijardu dolara.

Postoji i druga opcija, a to je prilagoditi neki od postojećih helikoptera tako da ispunjava kriterije programa AAS. S obzirom na to da je prema dosadašnjim podacima vojska planirala imati prvu postrojbu opremljenu helikopterom iz programa AAS tek 2022. godine može se zaključiti da je program još uvijek u relativno ranoj fazi i ima još vremena provesti sve planirane i potrebne aktivnosti u procjeni, izboru i potrebnim certificiranjima izabrane letjelice.

Iako je AAS konkurs nabave helikoptera nove generacije još u ranoj fazi, više proizvođača prikazalo je koncepte koji po planiranim sposobnostima očito ciljaju na program AAS. Tako tvrtka AugustaWestland priprema dorađenu verziju AW119, Boeing nudi svoj AH-6i/S dok EADS North America već neko vrijeme javno reklamira svoj helikopter AAS-72X+.

VEĆI I MANJI KANDIDATI

Tvrtka AVX nudi vrlo zanimljiv dizajn i temeljito prerađeni Kiowa Warrior pod oznakom OH-58D/AVX. Helikopter rabi koaksijalni glavni rotor s dvije potisne elise na repnoj gredi (ventilatorima). U stručnim se krugovima špekulira i da će konkurirati i tvrtke Sikorsky s S-97 Raiderom, te Piasecki s Pathfinderom IV, koji su svojim dimenzijama znatno veći helikopteri.

Najlakši AAS kandidat je Boeingov helikopter AH-6S Phoenix mase 2136 kg. Pokreće ga turbovratilni motor Rolls-Royce M250 sa 725 KS, a AH-6S se od originalnog AH-6 razlikuje samo po većoj dužini trupa da bi se povećao prostor u kabini. Kabina ima naprednu arhitekturu kokpita s naprednim zaslonima koji posadi prikazuju potrebne podatke i izvučeni nos da bi se dobio prostor na koji se postavlja turela s elektrooptičkim motrilačkim senzorskim sustavima. Glavni je rotor preuzet s MD500, a ugrađen je i novi repni rotor. Na svjetskom tržištu Boeing nudi gotovo isti helikopter pod oznakom AH-6i, a Saudijska Arabija je već naručila 36 primjeraka.

Kao temelj za budući AAS konkurs tvrtka EADS North America je uzela laki transportni helikopter EC145/UH-72A Lakota mase 3585 kg, kojem je dala naziv AAS-72X+. Helikopter pokreću dva turbovratilna motora Turbomeca Arriel 1E2 sa 748 KS. Američka je kopnena vojska na temelju stečenih iskustava iz Afganistana djelomično dopunila osnovne zahtjeve AAS konkursa te između ostaloga inzistira na povećanim mogućnostima djelovanja s uzletišta na velikim nadmorskim visinama pri visokim ambijentalnim temperaturama. Zbog toga EADS North America kao osnovu za AAS prijedlog uzima helikopter EC145T2 koji pokreću dva turbovratilna motora Arriel 2E s 1054 KS.

Kao jednu od velikih prednosti helikoptera AAS-72X+ u EADS North America navode kompatibilnost s transportnom inačicom UH-72A Lakota, što mu daje određenu prednost u nabavnoj cijeni te u planiranju operativnih troškova. Prvi izrađeni tehnološki demonstrator AAS-72X+ opremljen je s Mission Equipment Package (MEP) opremom čiji je glavni dio turela smješten u nosu helikoptera. U tureli se nalaze motrilački sustavi koji služe i kao ciljnici za naoružanje koje se nosi bočnim nosačima. Helikopter je opremljen podatkovnom mrežom za prijenos podataka u realnom vremenu te sustavima za nadzor izvidničkih besposadnih letjelica, odnosno prijenos njihovih podataka zapovjedništvu.

NAPREDNI DIZAJN

Ono što već na prvi pogled razlikuje novu verziju od starih UH-72 Lakota je već spomenuti repni rotor tipa fenestron koji je sastavni dio modifikacije EC-145T2. Osim fenestrona EC-145T2 odnosno AAS-72X+ ima novi motor Arriel 2E veće snage u odnosu na prijašnje verzije. Motor ima novi dvokanalni nadzorni digitalni sustav (FADEC) te novi reduktor naprednog dizajna koji omogućava znatno veću sigurnost u slučaju kvara ili oštećenja helikoptera. Naime traženo je da reduktor helikoptera izdrži 30 minuta rada nakon gubitka ulja, no tijekom testiranja AAS-72X+ je izdržao i više, 47 minuta. To znatno povećava šanse posade da nakon kvara ili oštećenja sigurno prizemlji letjelicu i izbjegne veće oštećenje letjelice i ozljeđivanje posade.

I unutrašnjost je modificirana pa piloti imaju na raspolaganju nove veće zaslone za prikaz podataka a instaliran je i novi autopilot. EADS North America tvrdi da AAS-72X+ zadovoljava i uvjete koji su postavljeni u pogledu autonomije leta. Tražena je autonomija od 2 sata i 42 minute pri otežanim uvjetima, visini od 3000 metara i temperaturi od 35 stupnjeva C uz nosivost od 1270 kg.

Novi su motori omogućili 220 kg veću nosivost u odnosu na ranije verzije helikoptera, što u praksi znači da može podignuti još jedan puni spremnik goriva više u odnosu na temeljnu verziju UH-72A Lakota.

Sve modifikacije koje su provedene za verziju AAS-72X+ mogu se naknadno ugraditi i na postojeće UH-72A koji su već u službi Američke kopnene vojske.

OSTALI MOGUĆI SUDIONICI

Helikopter AugustaWestland AW119 je jednomotorna verzija A109LUH mase 3175 kg. Pokreću ga dva turbovratilna motora Arrius 2K2 sa 721 KS. Međutim verzija koja će biti osnova za AAS konkurs vjerojatnije će biti AW119Ke Koala mase 2850 kg. Taj helikopter pokreće jedan turbovratilni motor P&WC PT6B-37A sa 1016 KS. Transportni prostor tog helikoptera je dovoljno velik da u njega mogu stati dvije klupe za tri vojnika ili dva nosila s medicinskom pratnjom.

Bellov ARH-70A Arapaho je tijekom 2006. bio proglašen pobjednikom američkog konkursa Armed Reconnaissance Helicopter, što je bio pokrenut zbog potreba Američke kopnene vojske (US Army) za novim lakim izvidničko-borbenim helikopterom. On bi uz izviđanje, borbenu potporu kopnenim snagama, specijalne zadaće, služio i kao “laki” transportni helikopter. Uz to je bio razmatran i kao zamjena za OH-58D Kiowa Warrior. ARH-70A se temelji na komercijalnoj inačici Bellova helikoptera 407, a jedinična nabavna cijena helikoptera trebala je biti oko 8,5 milijuna dolara.

Cijena razvoja i proizvodnje programa ARH značajno su narasli pa je Pentagon odustao od tog helikoptera. Prototip ARH-70 Arapahoa, težak 2268 kg, pogonjen motorima Honeywell HTS900-2 jakosti 1012 KS, na prvi je probni let poletio 2006. godine. No američko odustajanje od programa ARH nije značilo kraj za Arapaho jer ga je kupio Irak. Od naoružanja će irački helikopteri, koji nose lokalnu oznaku IA-407 na bočnim vanjskim nosačima nositi mašinke kalibra 12,7 mm te nevođena raketna zrna zrak – zemlja kalibra 70 mm. Zasad nije predviđena integracija navođenih projektila zrak – zemlja.

NOVI PROTOTIPOVI SIKORSKOG

Sikorsky je svojim sredstvima krenuo u izradu dva prototipa S-97 Raidera, a prvi letovi oba prototipa planirani su za 2014. godinu. Raider će imati koaksijalni glavni rotor i potisnu elisu na kraju repa, što je postala popularna kombinacija proteklih godina u nastojanjima za većim brzinama helikoptera u horizontalnom letu. Taj je koncept testiran na demonstratoru tehnologija X2 mase 3600 kg, a prvi je poletio 2008. godine. Pokretan turbovratilnim motorom T800-LHTEC-802 s 1691 KS, u vodoravnom je letu postigao najveću brzinu od 460 km/h.

Iako će S-97 biti znatno veći helikopter, Sikorsky vjeruje da će moći krstariti brzinom većom od 370 km/h. Uporabom koaksijalnog rotora i potisnog stražnjeg propelera omogućava se zadržavanje svih pozitivnih osobina helikoptera, no drukčija, naprednija pogonska konfiguracija omogućava postizanje većih horizontalnih brzina leta. Time je omogućeno postizanje boljih letnih performansi uz zadržavanje većine postojećih tehnologija te uz relativno malene izmjene osnovnog dizajna

konkursi INFO
By konkursi INFO Juni 1, 2013 09:41
Write a comment

No Comments

No Comments Yet!

Let me tell You a sad story ! There are no comments yet, but You can be first one to comment this article.

Write a comment
View comments

Write a comment

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*